Loading

Kennismaken: Elbert van den Doel van PLUS Supermarkt

CHOF20181025-0004-Edit-2000px.jpgElbert van den Doel noemt de supermarktbranche een vak waar hij toevallig is ingerold. Al heeft hij wel keihard gewerkt om het vak zo goed mogelijk eigen te maken, toen hij het ook echt leuk bleek te vinden en er graag in verder wilde. Nadat hij uiteindelijk van vakkenvuller was opgeklommen tot bedrijfsleider begon het ondernemersvirus te kriebelen en het idee groeide om een supermarkt helemáál zelf te managen. Dat hem dat goed afgaat, heeft hij afgelopen jaar al ruimschoots bewezen, met een PLUS Supermarkt die inmiddels niet meer uit Nieuw Dalem is weg te denken.

Makerij
Toen Elbert van den Doel afgelopen voorjaar de deuren van zijn compleet verbouwde PLUS op Nieuw Dalem opende, kwam zijn ondernemerswens uit. Een zelf ontworpen, ruim opgezette en op de toekomst gerichte supermarkt met verantwoorde producten. Zo werd het assortiment uitgebreid met mooie wenskaarten, staatsloten en lottokaarten, een ov-chipapparaat en een stomerij. Daarnaast werd er een slijterij toegevoegd en werden medewerkers op cursus gestuurd om hun slijterijdiploma te behalen. Maar Elbert is vooral trots op de Makerij, waar de hele dag door verse producten worden bereid, van vers belegd broodje tot een pizza of een heerlijke smoothie.

Beste PLUS Supermarkt van Nederland
Dat de vestiging in Nieuw Dalem zelfs naar de hoge maatstaven van PLUS een bijzondere supermarkt is, blijkt wel uit de nominatie die onlangs werd toegekend. Zo werd PLUS Elbert van den Doel bekroond tot één van de 50 beste PLUS supermarkten van Nederland en is daarmee in de race voor de titel Beste PLUS Supermarkt van Nederland. Een titel die je niet zomaar krijgt, maar waarbij je zowel door een vakjury als consumentenjury en zelfs mystery shoppers wordt beoordeeld op aspecten als hygiëne, klantvriendelijkheid en presentatie.

Lokale producten
In de loop der tijd zijn supermarkten wel behoorlijk veranderd. Zo is volgens Elbert de vraag naar meer waar voor je geld toegenomen: mensen willen meer kwaliteit. En werden bijzondere kwaliteitsproducten vroeger in een speciaalzaak gekocht, nu zijn deze steeds vaker in het supermarktschap te vinden. Van biologisch tot glutenvrij en van fairtrade tot versbereid. Een voorbeeld hiervan zijn de vele lokale kwaliteitsproducten die Elbert in zijn assortiment heeft opgenomen en die uit de buurt van Gorinchem komen.

Goed gevulde dag
Als Elbert rond 7.00 uur start, weet hij vaak nog niet wat de dag gaat brengen als hij de PLUS binnenstapt. Als supermarktondernemer moet je eigenlijk veel verschillende afdelingen managen en ben je in de praktijk dus zowel hoofd P&O als Inkoop, Verkoop, Flessenband en vakkenvullen. En hoewel hij 6 dagen per week werkt, inclusief een aantal avonden, zijn alle dagen altijd snel gevuld. Van een sollicitatiegesprek en een winkeliersvergadering tot het maken van een reclamekaart of het doorgeven van een bestelling. Bovendien probeert hij elke dag een rondje door de winkel te lopen waarbij hij met de ogen van een klant naar zijn supermarkt kijkt, steeds op zoek naar wat nóg beter kan.

Waarom Nieuw Dalem?
Natuurlijk is het belangrijk dat Nieuw Dalem centraal in de wijk ligt en je hier heel makkelijk vlakbij de winkels kunt parkeren. Maar wat volgens Elbert vooral bijzonder is, is dat hier geen grote ketens zijn, maar lokale ondernemers die betrokken zijn bij de regio. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de organisatie van de Sinterklaasshow, wat al lang een wens van Elbert was, maar ook in de sponsoring van plaatselijke sportverenigingen of scholen. Zo geven de ondernemers van Nieuw Dalem graag ook weer iets terug aan ‘hun’ regio.