Loading

Kennismaken: Erik en Gijsbertje van DA Drogisterij & Parfumerie Van Mil

Gijsbertje was al werkzaam bij een drogist toen ze Erik leerde kennen. Nadat hij ook ‘besmet’ raakte met het drogisterijvirus besloten ze om de CHOF20181025-0059-Edit-2000px.jpgsprong te wagen en niet alleen te trouwen, maar ook om een aantal jaren later samen een eigen winkel te starten. Sinds een jaar of zes is het echtpaar nu de trotse eigenaar van DA Drogisterij en Parfumerie Van Mil op winkelcentrum Nieuw Dalem.

Buurtfunctie
Erik en Gijsbertje van Mil wonen met hun drie dochters bijna om de hoek van het winkelcentrum, dus ze kennen de buurt op hun duimpje. Veel van hun klanten komen ze dan ook niet alleen in de winkel, maar ook in de wijk tegen. In Nieuw Dalem is het echt ‘ons kent ons’, het ligt immers middenin de wijk, dus iedereen kent elkaar. Het winkelcentrum heeft daardoor echt een buurtfunctie. Mensen komen regelmatig even binnen om een praatje te maken of een nieuwtje te vertellen. Dat is toch heel anders dan wanneer je in de stad rondloopt. De Van Mils vinden het dan ook belangrijk om met hun DA een huiselijke winkel met een persoonlijke sfeer neer te zetten. Advies en persoonlijke aandacht spelen daarbij een grote rol. Of het nu gaat om een verzorgingsproduct voor een specifiek huidtype of een origineel cadeau voor iemand die alles al heeft, Erik en Gijsbertje nemen graag alle tijd om te adviseren en te begeleiden.

Van bril tot gezondheidsproduct
In de drogisterij vindt men natuurlijk alle producten die je van een DA mag verwachten. Echter, daarnaast bieden Erik en Gijsbertje met hun winkel ook een geheel eigen assortiment. Van cadeauartikelen voor jong en oud tot een ruime selectie tassen en shawls. Je vindt er zelfs een verkooppunt voor Eyelove brillen, waarvoor alle medewerkers een speciale opleiding hebben gevolgd voor oogmeting en advies. Maar ze zijn vooral trots op hun assortiment gezondheidsproducten, waarmee ze ‘hun’ buurt graag gezond en vitaal houden. Het exclusieve assortiment van Solgar is hun paradepaardje, met hoogwaardige voedingssupplementen gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten. CHOF20181025-0043-Edit-2000px.jpg

Workshops
In de sfeervolle beautysalon die achterin de winkel is gevestigd, kan men zich door gediplomeerd schoonheidsspecialiste Hetty laten verwennen met diverse schoonheidsbehandelingen. Naast de gebruikelijke standaardbehandelingen, zoals harsen en epileren, biedt de salon ook bijzondere totaalbehandelingen gericht op ontspanning en beleving. Zo worden maskers aangebracht met een bijzondere kwasttechniek en krijg je een heerlijke massage onder het genot van relaxte muziek. Gijsbertjes persoonlijke favoriet? De Hydramemory, een heerlijke gezichtsbehandeling gericht op ontspanning en hydratatie. Maar ook bijzondere feestmake-up en zelfs bruidsmake-up behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er regelmatig workshops in de salon gegeven: gezellige avonden voor jong en oud, waarbij een bepaald thema centraal staat. Zo kun je tijdens een hapje en drankje bijvoorbeeld leren hoe je zelf je wenkbrauwen kunt stylen of welke make-up het meest geschikt is voor de feestdagen.

Alles zelf ervaren
De werkdag van Erik en Gijsbertje begint zodra hun drie meiden bij school zijn afgezet. Klanten helpen en adviseren, bestellingen doen en leveringen uitpakken, maar ook beurzen bezoeken om mooie nieuwe producten in te kopen, inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. De meeste producten in hun assortiment hebben ze eerst zelf gezien en geprobeerd. Zo kunnen ze een goede kwaliteit garanderen en weten ze precies wat elk product doet. Gijsbertje gaat daarom ook regelmatig met schoonheidsspecialiste Hetty mee naar cursusavonden. Zo kan ze behandelingen en verzorgingsproducten eerst zelf testen en ervaren, voordat het in haar beautysalon wordt aangeboden. Hierdoor is de DA niet alleen een uitnodigende winkel met een mooi en breed assortiment, maar krijg je ook altijd advies gebaseerd op de eigen ervaring van de twee eigenaren met échte passie voor hun vak.