Loading

Kennismaken: Margriet Verbeek van Bakkerij Margriet

Gorinchem is geen onbekend terrein voor Margriet Verbeek. Ze heeft jaren in de Haarwijk gewoond, boven haar toenmalige bakkerswinkel. Dus toen ze de kans kreeg om zich te vestigen in het nieuwe winkelcentrum op Gorinchem-Oost, leek haar dat een mooie stap: een gloednieuwe winkel, in een nieuwe wijk. Net als Danish Coiffures is Bakkerij Margriet dan ook al vanaf het begin op Nieuw Dalem te vinden en vieren zij samen met het winkelcentrum dit jaar hun 25-jarig jubileum.CHOF20181025-0117-Edit-2000px.jpg

Vroeg op
De dag van Margriet begint vroeg, vaak al om 4:00 of 5:00 uur. De middag ervoor zijn de broden dan al in de ‘remrijskast’ gezet, zodat deze ’s ochtends genoeg zijn gerezen en meteen de oven in kunnen. De winkel is dagelijks al om 6:00 open en dan moeten de schappen natuurlijk wel gevuld zijn. Verrassend veel mensen komen bovendien ook echt al zo vroeg naar de bakkerij om een lekker vers ontbijtje te halen of om verse taart of saucijzenbroodjes op te pikken die ze op hun werk kunnen trakteren.

Klaar terwijl je wacht
De hele dag wordt er gebakken, zodat mensen steeds verse producten kunnen kopen. Als voorbeeld daarvan noemt Margriet haar alom bekende kaasstengels, die je de hele dag door warm uit de oven kunt verkrijgen. Maar ook slagroomtaarten worden ter plaatse vers bereid terwijl je wacht. En dankzij de open bakkerij kun je vanuit de winkel zien hoe ‘jouw’ taart wordt klaargemaakt.

Van idee tot nieuw product
Het mooie van een eigen bakkerij noemt Margriet de mogelijkheid om iets nieuws te bedenken en dat meteen te kunnen maken en verkopen. Zo is de looptijd van idee tot product lekker kort en het is leuk om meteen de reacties van klanten te zien. Zo beschikt Margriet sinds kort over een gloednieuwe 3D-printer. Hiermee kan ze chocoladefiguren in alle vormen en maten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van cadeau of relatiegeschenk in de vorm van een Volkswagen Kever of misschien wel een muziekinstrument gemaakt van heerlijke chocolade?

Kinderfeestjes
Wat veel mensen niet weten is dat je bij Margriet ook kinderfeestjes kunt geven. Kinderen gaan dan lekker aan de slag in de bakkerij met verse ingrediënten om zelf koekjes te bakken of een taart te maken. Maar natuurlijk leren ze ook iets over het bakkersambacht. Zo maken ze een rondje langs alle machines, krijgen verse gist te ruiken en leren wat er allemaal komt kijken om een vers brood te maken. Dus niet alleen leuk en lekker, maar ook een heel leerzame middag.

Bakkersspecialiteit
De specialiteit van Bakkerij Margriet en ook Margriets persoonlijke favoriet is het skigebak: een bodem van roomboterdeeg met een vulling van gele room, daar bovenop een laag kersenvulling en afgetopt met echt bakkersslagroom en een decoratie van hazelnootschuim. Verkrijgbaar als éénpersoonsgebakje, maar ook als taartje voor zes of tien personen. Een heerlijke en veel verkochte delicatesse, waar mensen graag een stukje voor omrijden.

Ontbijtservice
Hoewel Margriet al ruim 30 jaar in het vak zit, probeert ze graag nieuwe dingen, zoals haar bijzondere ontbijtservice. Hierbij komt ze bij de mensen thuis om hen te verwennen met een mooi gedekte tafel en een heerlijk ontbijt met verse koffie, jus d’orange, een assortiment broodjes met beleg, champagne en natuurlijk een feestelijk taartje. Zo heeft ze met haar klanten al heel wat bijzondere momenten van dichtbij meegemaakt, zoals een verjaardag, huwelijk of jubileum. Iets dat Margriet uiteraard nog heel veel jaren hoopt te doen, zowel bij de mensen thuis als in haar winkel op Nieuw Dalem!